35 dagar

35 dagar kvar till dagen D. Dagen då jag och mina kamrater på Tumba Gymnasium tar studenten och släpps lös från skolan. Spännande och delvis skönt. Men skönt är det inte än på ett tag. Har en hel del kvar att göra.

¤ Laborationsrapport i biokemi

¤ Laborationsrapport i biokemi
¤ Inlämning om biomolekyler

¤ Projektinlämning

¤ Projektredovisning
¤ Prov i idrott och hälsa B
¤ Redovisning i Idrottspsykologi

¤ Inlämning i idrottspsykologi
¤ Prov i fysik B
¤ Tal i svenska C
¤ Prov i farmakologi
¤ Historiafördjupningsarbete
¤ Prov (ammie)
¤ Redovisning biokemi och farmakologi

Så om ni inom den närmsta framtiden tycker att jag är osocial och genomtråkig har ni anledningen här ovanför. PANIK!

Over and out / L I N D A


Ja må han leva!

Imorgon fyller min kära far år. Hela 48 år. Visst, är det kul att fylla år men han börjar verkligen gå överstyr. Troligen driver han med oss andra, men det enda han snackar om är morgondagen. Vad han ska få, när vi ska sjunga för han etc. Ska fördjupa mig lite angående sjungandet. Ända sig jag och Jennie var små har familjen alltid gått upp på morgonen för att sjunga "Ja må han/hon leva"  för födelsedagsbarnet. Oja, jag medger att det var något av det bästa på hela dagen för den sången innebar ju massa paket till en själv plus att det var mysigt att sitta hela familjen i sängen o sådär. Men snälla inte nu längre! Min familj består av 4 medlemmar varav alla går upp olika tider på morgonen och imorgon varierar uppstigningen med 2 tim. Trots detta ska vi tydligen upp och sjunga för pappa. Detta innebär att jag måste gå upp runt halv 6, dvs hela 180 minuter tidigare än vad jag behöver. Why god why?! Försöker frenetiskt få min mamma att förstå att det är dags att bojkotta sjungandet på födelsedagsmorgnar utan något vidare resultat. Hon tror att pappa ska bli ledsen för att vi sjöng för henne och Jennie. Pfft, han är väl ingen barnunge. Eller det är han kanske?! Aja, innan den 17 juli hoppas jag att mor min har förstått att det är dags att sluta upp med tramset. För jag kommer inte bli ledsen om ingen sjunger för mig på morgonen. Bara jag får paketen ;)

Åter till succinatdehydrogenas

Over and out / L I N D A

Cause you are everywhere to me...

Bruden är jävligt snygg, spelar gitarr och sjunger enormt vackert. Avundsjuk? Nej, inte skulle jag vara det. Liksom vad är det att vara avundsjuk på? Dessutom säger alltid mamma att man inte ska vara avundsjuk.

Eftersm att jag inte är lika kvalificerad på datorer som min vän Martina kan jag inte lägga upp klippet direkt på bloggen. Det betyder att jag länkar istället. Ni får helt enkelt nöja er med. Här har ni henne: Mia Rose.

...when I close my eyes it's you I see.

Over and out / L I N D A

Yeeeeeeeeees!

Sådär ja, jobb fixat 11 veckor i sommar. Så underbart skönt!

Känns tungt att medge...

...men det kan vara så att Björn har rätt i sina ständiga påståenden om att jag skulle vara klantig. Blir mer och mer övertygad för varje dag som går. Idag lyckades jag nämligen med bedriften att skada knät under min första fotbollsmatch på två år. Nej, det var inte det korsbandsopererade högerknät som tog stryck denna gång utan vänsterknät fick ta smällen. Tyckte det var lite orättvist mot vänstern eftersom att högern fått så mycket uppmärksamhet den senaste tiden. Skönt att orättvisan är utjämnad. Vänstern är numera uppsvullen, oböjlig och ovridbar. Dessa symtom resulterar i en väldig extraordinär gångstil. Så läckert! Och är det något allvarligt fel med knät så lovar jag er gott folk att min fotbollskärriar kommer att vara slut för all evighet.

Sen tycker jag att Filip och Fredriks nya program Söndagsparty är värdelöst. Hade värsta förväntningarna som programmet inte lyckades leva upp till.

Over and out / L I N D A

Totalt chocktillstånd

   Det är precis vad jag befinner mig i detta nu. Gick nyligen in på expressen hemsida för att läsa lite om vad som händer i världen. Fastnade direkt för rubriken " Nya lagen ska tvinga kvinnor att ha sex". Jag tänkte "Det här måste vara ett skämt". Men icke. Landet som vill införskaffa denna helt sinnessjuka lag är Afganistan. Enligt den ska äkta män ha rätt att kräva sex av sin fru var fjärde kväll. Är det inte sjukt? O något som är ännu sjukare är att det endast var ett dussintal kvinnor som demonstrerade mot lagen medan det var betydligt fler som demonstrerade för lagen. Vill kvinnorna bli behandlade som om att mannen äger henne lr? Sen är ju den stora frågan vem den korkade person som kom på den här lagen är? Troligen en tjock, äcklig, hivsmittade afgan vars fru inte ville ligga med honom just pga av de tidigare nämnda egenskaperna. Mycket möljigt!!! Usch, jag verkligen HATAR nedtryckning av kvinnor.

Over and out / L I N D A

Ps. Min kusin Johan är ett riksmongo. Ds

Kan inte jag få vinna massa pengar?

Nästintill allt i livet kretsar runt pengar och har man inte pengar så finns det inte mycket kul man kan göra. Om man bestämmer sig för att ta en lugn hemma kväll med syftet att "vi behöver spara pengar". Visst det låter jättebra men sen vill man ju ha godis eller kanske ingredienser till en smootie. En film hyrs. Vi är lata och tar bilen = bensinpengar. Jaha, så gick det en hundring på den lugna "integöraslutpåpengarkvällen". Ni kanske inte tycker att en hundring är mycket pengar men så är det iaf för mig vars enda inkomst är 1050 kronor i studiebidrag. Sen att det försvannn 950 kronor  från kontot igår gör inte saken bättre. 100 kronor kvar att leva för den här månaden. Wiiie!

Over and out / L I N D A


Love is in the air

   Borde packa. Borde plugga. Trots dessa "borden" sitter jag vid datorn och gör mina dagliga besök på diverse bloggar. Tragiskt? Javisst, men det är fan skönt att bara sitta och läsa massa obetydligt dravel. För det är väl precis vad en blogg är fylld av egentligen, eller har jag fel? Man skriver massa dravel. Om vad man gjort under dagen, skriver i gåtor som får alla andra att nyfiket undra " hmm, undrar vad hon/han menar", man skriver om ens tankar och funderingar, åsikter i olika frågor, inredningstips, klädråd etc ect. Men trots detta dravel så älskar jag att läsa bloggar. Det är intressant på något underligt vis.

Nu till draveldelen. (eller var ovanstående också dravel?)

   Började dagen med två goda gärningar. Gav blod samt skänkte 30 kr till barncancerfonden. Klappade mig själv på ryggen när jag gick från blodbussen.  Efter skolan besökte jag och Björn en av de gladaste och goaste människor jag träffat på väldigt, väldigt länge. Det var verkligen hur trevligt som helst. Sen var det träning med ny tränare. Skönt att vi har en tränare nu. Hoppas att 2009 blir ett bra fotbollsår.

Ne,j nu ska jag göra mina "borden".

Over and out
L I N D A

Sockerdrickaträdet <3

   Kommer ni ihåg när man var liten(mindre kanske är ett bättre ordval)? Man oroade sig inte över något och de största problem man hade handlade om hur man skulle sätta gosedjuren i sängen eller hur man skulle förhandla om högre veckopeng. Har precis varit på besök hos farfar och farmor . Varje gång jag gör det börjar jag alltid att tänka tillbaka på barndomen. Jag spenderade fruktansvärt mycket tid där som liten, i princip varje dag. Åt honung, hjälpte farmor att rensa i rabatten, fick steka pannkakor trots att jag egentligen inte kunde, städade, plockade fina blommor, åkte pulka på baksidan av deras hus, klättrade i träden, plockade frukter av alla möjliga slag, lekte under trappan med farfars käppar trots att man inte fick och det bästa av allt sockerdrickaträdet.

   Jag och min kusin Johan, som tro det eller ej var min absolut bästa kompis som liten, hittade ett träd som såg precis ut som det i Pippi. Ni vet? Ett hål rätt in i stammen. Vi var fast beslutna om att det var ett sockerdrickaträd men det fanns aldrig något där så till slut tog vi saken i egna händer. Vi hittade gamla 33 cl glasflaskor. Skrev nya ettiketter fast eftersom att vi inte lärt oss stava så skrev vi ju egentligen inte sockerdricka på dom utan bara lite krumelurer. Men vi kunde ju se att det stod sockerdricka, det var huvudsaken. Men iaf, vi satte på provisoriska(?) korkar på nåt vis, la ner flaskorna i trädet och sen bestämde vi hos för att vi hade glömt bort att vi lagt dit dom. Ett tag senare när vi kikade i trädet för att kolla om det fanns sockerdricka där så fanns det ju det. Vi blev alldeles till oss och berättade för alla att vi minsann hade hittat ett  riktigt sockerdrickaträd.

   Som sagt det var tider det. Fantasin flödade, problemen var minimala och man blev glad över att hitta ett "sockerdrickaträd". Vad blir man glad för nu? Inte blir man glad för sådana småsaker, eller? Ibland längtar jag faktiskt tillbaka till sockerdrickaträdet och den okomplicerade tid i mitt liv kallad barndom. Nu finns det bara massa krav och måsten som alla förväntar sig att man ska klara av. Och värre kommer det  att bli efter den 29 maj när jag skrikande/sjungande jublar "För jag har tagit studenten". Jag kommer utan tvekan att vara lycklig då men sen då. När jag på måndagen den 1 juni vaknar upp och inser att jag är arbetslös. Jag blir stor på riktigt och måste söka jobb nu mitt i denna ljuvliga finanskrisen, lyckat. Skulle kunna börja plugga. Men vad vill jag plugga? Just det, jag har ingen aning. Ångesten börjar helt ärligt komma krypande. Tror ni man får gå ett år till på gymnasiet?

Over and out / L I N D A

Galenskap

Jag är så arg. Vill slå något riktigt hårt. Att du orkar!!!

Aja, nog med negativitet. Linas studentskiva ägde rum igår. Den var mycket lyckad måste jag få säga. Jag, Vivvi o Emil dansade nyktert och det gick ju hur bra som helst. Dansa är fasiken något av det roligaste som finns i alla tillstånd :) Vid halv 2 begav vi oss mot McDonalds för lite nattmat. Mm mm mm, det var så  gott. Vi satt och snackade om allt mellan himmel o jord tills tre tiden då vi insåg att vi kanske borde åka hem till sängen. Sagt o gjort. Var hemma vid fyra och somnade så fort jag la mig.

Dagen har jag i princip sovit bort och sen hjälpt hemköp med att packa kundernas varor i kassar. Själva packandet var inte överdrivet kul men det var kul att prata med folk o så.

Undrar hur jag ska spendera självaste skärtorsdagenkvällen (?). Kanske ska ta en löprunda, vore skönt.

Over and out / L I N D A

Trött, trött, trött

Hua, skulle kunna somna på stört. Men icke, kvällen bjuder på träning o studentskiva så lär inte få sova på sisådär 9 timmar. Sköönt. Nämen det är bara att ladda ordentligt för här ska det dansas.

Over and out / L I N D A


If you want me to know

Det är väl på tiden att ni får veta att jag och de andra 15 damerna överlevde kryssningen som för övrigt var grym. Det blev dock lite väl mkt vinpimplande vid maten vilket resulterade i för mkt taxfreeshopping som i sin tur resulterade i 16 lite för fulla damer. Men kul som fan hade vi iaf. Shake that thing!  =D

Dagen har spenderats i solen tillsammans med Björn och hans gitarr. Vi hann även med att tvätta bilen, plocka pinnar från gräsmattan och spela kort med Jempa. Lugn och skön dag. Med andra ord en perfekt uppladdning inför kvällens bravader. Först träning och sen studentskiva. Toppen!

Ska bege mig mot köksbordet.

Over and out / L I N D A


Påsklovet är äntligen här

Ja gott folk ni läste rätt . Nu har jag påsklov. Så sjukt skönt. Härligt att vädret är på topp och att dagen i övrigt har varit så förfärligt bra. Att dagen har varit så förfärligt bra beror på 5 saker
1. Jag och Christopher fick ett, för att citera min lärare, "solklart" MVG på vår idrottslektion.
2. Jag och Linnéa genomförde en grym egen laboration.
3. Jag fick MVG på min kostrapport i mikrobiologi.
4. Jag har fått sova 3 tim liggandes på verandan medan vårsolen värmde min hud.
5. Det är fredag vilket innebär att helgen är här.

Med en sådan här bra dag i ryggen kan ju kvällen gå allt annat en snett. Hur den ska spenderas är ännu oklart. Jag hoppas att jag får kika in i Martinas nya lägenhet och provsitta hennes soffa, men om det blir så återstår att se.

För er som missat det (tror iofs inte en kotte har gjort det=P) så åker jag och 15 andra brudar på kryssning imorgon. Så förbaskat härligt att det är JUST den här helgen som vi ska åka annars hade morgondagen blivit smått outhärdlig och resulterat i att jag hade gått upp minst 4 kg i chips, glass och godis. Inget jag är intresserad av.

Over and out / L I N D A


And when it ends, she'll remember her long lost friends and fight to get them back

blogg.se

Bloggen strejkar. Dagens första inlägg kom efter det andra. Mysko är ordet för detta.

Vart tog den söta, lilla solen vägen?

Jahaja, då var den våren slut. Gråa moln över himmlen idag. Så fult.

Var duktig och gick upp klockan 8 idag för att plugga. Grymt bra av mig med tanke på att sängen var så där härligt varm o skön imorse. Jag har i alla fall fått en hel del gjort. Är i princip klar med arbetet om biomolekylerna. Bra Linda!

Nu måste jag borsta tänderna och dra på mig något som täcker min kropp. Ska upp till Tumba för 1,5 tim fysik. Fattar knappt själv att jag åker upp.

Over and out / L I N D A

Du log och jag log

Björn sitter vid en dator. Mellan oss står en dator. Jag sitter i fotöljen med en dator i knät. Socialt eller vad? Han försöker fixa till nåt kort och jag planerar en idrottslektion med Christopher. Lite då och då försöker han få respons på sitt verk men trots att jag är tjej klarar jag inte av att göra två saker samtidigt så han får ingen. Inte direkt iaf.



På lördag smäller det =D

Over and out/  L I N DA


Solen skiner, himlen är blå. Vad det är skönt att leva då =D

Ja det är fan en bra dagis låt. Rubriken alltså =D
 
Kommer ni ihåg vad jag skrev förra veckan? Om inte så ska jag påminna er. Jag skrev att våren skulle komma den här veckan eftersom att aprilmånad skulle börja. Och vad händer idag på självaste 1a april? Jo, solen skiner och fåglarna kvittrar. Man blir på sådant härligt humör, helt överlycklig över egentligen ingeting. UNDERBART är ordet!

Ska förresten träna ikväll. Första gången på väldigt länge. Ska bli stört skönt, men tvivlar på att min kondis är på topp=D

Over and out/ / L I N D A



"Ställ in det här innan jag dränker dig i diskvattnet" HAHAHA

RSS 2.0